Διοργανωτές
[5ο Πανελλήνιο Συνέδριο]
Διοργανωτές Φορείς

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Εργαστήριο του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής-Σχολή Μηχανικών

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δημιουργήθηκε το 2018 ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ..[1] [2]
Πίνακας περιεχομένων

Ιστορία
Στίς 2 Μαρτίου 2018 δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. ο νόμος Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις.[3]

Η πρωτοβουλία της ίδρυσης του νέου πανεπιστημίου χαρακτηρίστηκε ως σημαντική ακαδημαϊκά, αναπτυξιακά και κοινωνικά καθώς είχαν προηγηθεί τα θετικά σχόλια της εξωτερικής αξιολόγησης της ΑΔΙΠ για τα δύο τεχνολογικά ιδρύματα.[4] [5] [6] [7]
Σχολές και Τμήματα

Το ίδρυμα αποτελείται από πέντε Σχολές και εικοσιέξι Τμήματα.
Σχολές Τμήματα
Σχολή Μηχανικών

Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών
Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής
Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής
Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών

Τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής
Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών
Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών

Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης
Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού
Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία

Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού

Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας
Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής
Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης
Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών

Σχολή Επιστημών Υγείας

Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών
Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας
Τμήμα Εργοθεραπείας
Τμήμα Μαιευτικής
Τμήμα Νοσηλευτικής
Τμήμα Φυσικοθεραπείας

Σχολή Επιστημών Τροφίμων

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών

Έρευνα
Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση

Το 2015 το Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας αξιολογήθηκε από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) ως Worthy of merit, ενώ το 2016 το Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. έλαβε επίσης Θετική Αξιολόγηση.
Υποδομές
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής διαθέτει 2 πανεπιστημιουπόλεις. Η 1η πανεπιστημιούπολη βρίσκεται στην οδό Αγίου Σπυρίδωνος στο Αιγάλεω. Η 2η πανεπιστημιούπολη βρίσκεται στην οδό Θηβών στο Αιγάλεω. Το ίδρυμα επίσης διαθέτει παραρτήματα όπως το Κτίριο Έργας στην οδό Λεωφ.Αθηνών & Μητροδώρου 24 και το κέντρο βρεφών ΄ Η ΜΗΤΕΡΑ΄ στο Ίλιον. Και οι δύο πανεπιστημιουπόλεις διαθέτουν συνεδριακά κέντρα, βιβλιοθήκες , εστιατόρια , γυμναστήρια , υγειονομικές υπηρεσίες , συνήγορος του φοιτητή , κυλικεία και χώρους αναψυχής για τους φοιτητές.

( https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%BF_%CE%94%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82_%CE%91%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82 )

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

ΤΕ.ΠΑ.Κ.- Εργαστήριο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO Chair on Digital Cultural Heritage και EU-ERA Chair on Digital Cultural Heritage)

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ιδρύθηκε με Νόμο το Δεκέμβρη του 2003 και δέχθηκε τους πρώτους φοιτητές του το Σεπτέμβρη του 2007. Είναι ένα νέο, δημόσιο και αυτόνομο Πανεπιστήμιο, ισότιμο με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με αντίστοιχες αρχές ως προς τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα, το νομικό καθεστώς, την οργανωτική και διοικητική δομή, τα υψηλά επίπεδα στην επιλογή προσωπικού, και τις σχέσεις του με την πολιτεία. Έδρα του Πανεπιστημίου είναι η Λεμεσός όπου λειτουργούν και οι έξι Σχολές του. Ο συναγωνισμός για εξασφάλιση θέσης στο ΤΕΠΑΚ είναι ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του πολύ έντονος: η αναλογία υποψηφίων – εισαγομένων είναι περίπου 10 προς 1. Το ΤΕΠΑΚ φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο πρωτοποριακό Πανεπιστήμιο ικανό να προσφέρει εκπαίδευση και έρευνα υψηλού επιπέδου σε κλάδους αιχμής που σήμερα έχουν μεγάλη οικονομική, τεχνική και επιστημονική απόδοση. Με τον προσανατολισμό του στην εφαρμοσμένη έρευνα, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου φιλοδοξεί να καταστεί σημαντικός αρωγός της πολιτείας και της κοινωνίας μας στην αντιμετώπιση προβλημάτων που την απασχολούν σε όλους τους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας και της γνώσης που υπηρετούνται σε αυτό. ( http://www.cut.ac.cy/university/vision )

Πολιτιστικός Οργανισμός “Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”

Για τον Άνθρωπο και τον Πολιτισμό

Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» -Για τον Άνθρωπο και τον Πολιτισμό

Ιστοσελίδα: www.perrevia.net.gr

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» είναι ένας πολυβραβευμένος Δευτεροβάθμιος Φορέας Πολιτισμού και Επιστημών-Ομοσπονδία (με νομική μορφή Σωματείου) , έχει έδρα την πανέμορφή πόλη της Ελασσόνας στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου με σημεία διασύνδεσης σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και εκπροσωπεί Συλλόγους Ελασσονιτών από την ​πρ. επαρχία Ελασσόνας ,από όλη την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο . Οι πρωτοβουλίες του και οι δράσεις του έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της Θεσσαλίας και της Ελλάδας και εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο .

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» συμβάλλει τα μέγιστα στην πολιτιστική πρόοδο και στην ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ανθρώπου , θέματα τα οποία το Δ.Σ. προσεγγίζει με πολύ μεγάλη σοβαρότητα , με αποκορύφωμα τη διοργάνωση και τη θεσμοθέτηση για την Ελλάδα , σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ,των Πανελλήνιων Συνεδρίων Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που ,πλέον , τελούν υπό της Αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και της Α.Θ. του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου ,ενώ έχουν την υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδος, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ,του Υπουργείου Τουρισμού ,του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα και της Περιφέρειας Θεσσαλίας .

Σκοπός των πρωτοβουλιών αυτών του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» είναι η έρευνα , η μελέτη, η ψηφιοποίηση , η προστασία, η διάσωση, η τουριστική προβολή της Ελλάδας και η ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού σε όλο τον κόσμο , δημιουργώντας ρεύματα Πολιτιστικού Τουρισμού , με απώτερο στόχο την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών ,ως απάντηση στην τεράστια οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Βασικοί πυλώνες δράσης του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» είναι ο Πολιτισμός ,το Περιβάλλον ,η Κοινωνική Αλληλεγγύη, η Κοινωνική Οικονομία ,η Βιώσιμη Ανάπτυξη , η Τουριστική Προβολή και η δημιουργία Branding ,οι Επιστήμες , οι Τέχνες και τα Γράμματα, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα , η Ισότητα, η Διαπολιτισμική Συνεργασία και η συνεργασία με αντίστοιχα Δίκτυα των Ευρωπαϊκών λαών ,αλλά και όλου του κόσμου .

Σχεδιάζει και υλοποιεί: Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα ,Συνέδρια, Επιστημονικές Ημερίδες ,Σεμινάρια ,Εργαστήρια Κοινωνικής Οικονομίας ,περιβαλλοντικές δράσεις (σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια ,συμβουλευτική κ.ά.),πολυήμερες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα , προετοιμάζει και παρουσιάζει τηλεοπτικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ,συμμετέχει ενεργά στην Κοινωνική Διαβούλευση σε επίπεδο Δήμων ,Περιφέρειας και κεντρικής Διοίκησης ,συνεργάζεται με άλλα Δίκτυα ,Πανεπιστήμια, Φορείς και ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών σε όλο τον κόσμο και υλοποιεί συλλογικές δράσεις με τους Συλλόγους-Μέλη του για τον Άνθρωπο και τον Μέλλον του .

Για τον λόγο αυτό συνεργάζεται με την Ελληνική Κυβέρνηση, με Υπουργεία ,με την Περιφέρεια Θεσσαλίας , με τους Δήμους σε όλη τη Θεσσαλία, με Ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια ,Ινστιτούτα και Ερευνητικά Κέντρα ,άλλα Δίκτυα εντός και εκτός Ελλάδος , με ανεξάρτητους Επιστήμονες , με Ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών ,με επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού και της παραγωγής, με άλλες Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών κ.ά.

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,υπηρετώντας τη διαφάνεια , την αξιοκρατία και την ορθολογική διαχείριση των πόρων έχει υλοποιήσει , με απόλυτη επιτυχία , μεγάλα προγράμματα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας , το Υπουργείο Πολιτισμού , με Ελληνικά και Ξένα πανεπιστήμια , με πολλούς Δήμους και Εφορείες Αρχαιοτήτων, με το Πράσινο Ταμείο και με οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών από όλη την Ευρώπη ( Erasmus+ ) ,δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες νέους επιστήμονες στην εργασία ,στην έρευνα και στην προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στην Επιστήμη .

Ήδη, έχει μετεξελιχθεί σε ένα «εργαστήριο» γνώσης, μελέτης ,επιστημονικής προσέγγισης και γόνιμου προβληματισμού , όπου συναντώνται όλοι οι άνθρωποι του Πνεύματος , των Τεχνών, του Πολιτισμού ,της έρευνας , της διανόησης και των Επιστημών , του παραγωγικού δυναμικού και της επιχειρηματικότητας , προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις , να οραματιστούν ,αλλά κυρίως να καθορίσουν δράσεις και πρωτοβουλίες ,τις οποίες ,μάλιστα ,υλοποιούν με τον καλύτερο τρόπο.

Διαθέτει Επιστημονικές Επιτροπές ,με διακεκριμένους επιστήμονες , οι οποίες ασχολούνται με τον Άνθρωπο ,το Περιβάλλον ,τον Πολιτισμό ,την ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς , την Αναπτυξιακή Εκπαίδευση των Αγροτικών περιοχών της Ευρώπης, την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, την μελέτη του μεταναστευτικού φαινομένου, τις Επιστήμες και τα Γράμματα, την τουριστική προβολή ,την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, την Κοινωνική Οικονομία κλπ.

Είναι ενταγμένο σε μεγάλα Ευρωπαϊκά Δίκτυα και έχει συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού, με ερευνητικά κέντρα ,με δήμους και οργανώσεις της κοινωνίας των Πολιτών , συμμετέχοντας σε μεγάλες πρωτοβουλίες που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης, την ανάπτυξη της κοινωνικής διάστασης της Ευρώπης, την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, την τιθάσευση της παγκοσμιοποίησης, το μέλλον της ευρωπαϊκής άμυνας, το μέλλον των οικονομικών της ΕΕ. (ΟΝΕ) κ.ά.

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του είχε και έχει στοχευμένες τις παρακάτω έννοιες:

τον Άνθρωπο, τον Πολιτισμό ,το περιβάλλον, την κοινωνική αλληλεγγύη ,την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία , τις Επιστήμες ,τις Τέχνες ,τη Νέα Γενιά ,την πρόοδο ,την αειφορία ,τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη δικαιοσύνη ,την ισοπολιτεία , την αξιοπρέπεια και την ευπρέπεια.

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» καλείται εντός και εκτός Ελλάδος για να μεταφέρει τις καλές του πρακτικές και την τεχνογνωσία του στη Δικτύωση Φορέων και τον τρόπο αποτελεσματικής τους λειτουργίας ,ενώ έχει πρωτοστατήσει στην ίδρυση του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας, του οποίου και έχει την προεδρία από την ίδρυσή του το 2011 μέχρι σήμερα ,του Πανελλήνιου Παρατηρητήριου των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και της Πανελλήνιας Ένωσης Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας .

Οι σχέσεις του με τον Απόδημο Ελληνισμό είναι άριστες , έχει στο δυναμικό του Φορείς απ’ όλο τον κόσμο , έχει υπογράψει Σύμφωνα Συνεργασίας και σχεδιάζει δράσεις που βοηθούν την Ελλάδα στη διασύνδεσή της με την Ομογένεια.

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» θεωρείται ως Πρότυπο Καλής Πρακτικής και κοινωνικής προσφοράς στο χώρο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο , είναι αξιόπιστος εταίρος σε πολλά Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα και χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο ,όπου και καλείται να παρουσιάσει τις δράσεις και πρωτοβουλίες του .

Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 0030-6974881944 -Πρόεδρος Δικτύου Κων. Σκριάπας , E-Mail: info@perrevia.net.gr, skriapask@gmail.com . SITES: www.perrevia.net.gr , www.diktioelassonas.gr, FACEBOOK: https://www.facebook.com/DiktioPerraivia/

Το 4ο Συνέδριο τέλεσε υπό την Αιγίδα:

  • της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελαροπούλου
  • της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κυρίου κυρίου Βαρθολομαίου

Το 2ο και 3ο Συνέδριο τέλεσαν υπό την Αιγίδα:

  • της Α.Ε. του Προέδρου Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.
  • της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κυρίου κυρίου Βαρθολομαίου

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ

  • Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμου (ΕΟΤ)

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

  • Θα ανακοινωθούν σύντομα