Τα Συνέδρια αυτά, λόγω της θεματολογίας τους χαρακτηρίστηκαν από όλους ως εθνικής σημασίας και αξίζει να σημειωθεί ότι το 4ο Συνέδριο τέλεσε υπό την Αιγίδα της ΑΕ της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελαροπούλου (τα δε 3ο και 2ο υπό την Αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου) και της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου, ενώ προβλέπεται να έχει την υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα και πολλών παγκόσμιων επιστημονικών οργανισμών (UNESCO,ICOMOS,κ.ά.).
Οι ίδιοι θεσμοί, αλλά και πολλοί άλλοι φορείς, προβλέπεται να στηρίξουν και το 5ο Συνέδριο, που συγκεντρώνει κάθε δύο χρόνια το ενδιαφέρον όλης της επιστημονικής κοινότητας.
Τα τέσσερα πρώτα – πρωτοπόρα και καινοτόμα για την Ελλάδα- Συνέδρια Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ,που διοργανώθηκαν μέχρι σήμερα (Βόλος 24-26/9/2015 και Βόλος 1-3/12/2017 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 25-27/9/2019 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, 30/10-3/11 2021 ψηφιακά λόγω covid19) , είχαν εξαιρετική επιτυχία, αγκαλιάστηκαν από όλη την επιστημονική κοινότητα και συμμετείχαν στο καθένα 500 και πλέον σύνεδροι ,που προέρχονταν από την Ελλάδα ,την Κύπρο και από δεκάδες χώρες του κόσμου, ενώ οι εισηγήσεις και οι εισηγητές ήταν εκατοντάδες και παρουσίασαν όλες τις εξελίξεις και τις πολιτικές πάνω στη ψηφιοποίησης και διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς του ανθρώπου.
Το Υπουργείο Πολιτισμού στήριξε το συγκεκριμένο συνέδριο και το αναγνωρίζει ως ένα από τα εγκυρότερα και πιο αξιόπιστα του είδους του, σε διεθνές επίπεδο, ενώ το έθεσαν υπό την Αιγίδα τους , δύο εμβληματικοί θεσμοί ,όπως είναι η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης.